Uw lijfrente komt vrij

U zoekt de beste opties voor uw lijfrente die vrij komt. Wij vergelijken verschillende aanbieders voor u, geheel vrijblijvend. We begeleiden u bij de aanvraag.

Wij vergelijken 30+ banken, verzekeraars en vermogensbeheerders voor u:

Probeer nu om een spaarrekening te vinden

U kunt moeiteloos lijfrente-uitkeringen berekenen met onze hulp, waarbij u een overzicht krijgt van het aanbod van verschillende banken. Dit maakt het eenvoudig om in één oogopslag te zien bij welke bank u de maximale uitkering voor uw vrijgekomen lijfrente kunt verkrijgen.

Beroepenlijstje: wie gaat wanneer met pensioen?
De gemiddelde pensioenleeftijd van Nederlandse werknemers is 65 jaar en 8 maanden, wat drie maanden later is dan vorig jaar en vergelijkbaar...
Lees meer
15/3/2024
Hoe kan ik extra pensioen opbouwen?
Lijfrentesparen biedt de mogelijkheid om zelfstandig voor een pensioenaanvulling te sparen, vooral nuttig voor zzp'ers of werknemers zonder pensioenregeling, met fiscale voordelen zoals aftrek...
Lees meer
15/3/2024
Is beleggen met mijn lijfrente-uitkering wel verstandig?
Bij het plannen van je pensioen staat je de keuze tussen het zekere van sparen en het potentieel hogere rendement van beleggen. Het is essentieel je comfort met risico, je financiële behoeften...
Lees meer
15/3/2024

Welke verschillende soorten spaarrekeningen zijn er?

Voordat u gaat sparen, is het belangrijk om te weten welke type spaarrekeningen mogelijk zijn.

Vrij sparen

U kunt met vrij sparen iedere dag onbeperkt geld storten en opnemen.
Dit type spaarrekening is handig als u over een spaarbuffer wilt kunnen beschikken.

Kinderspaarrekening

Een kinderspaarrekeningen is bedoeld voor uw (klein)kinderen. De rekening staat tot 18 jaar op de naam van de (groot)ouder. Kinderen kunt u hiermee leren om geld te sparen. Of u kunt sparen voor een studie.

Deposito sparen

Als u spaart in een deposito, zet u het geld weg voor een vaste periode tegen een hoge rente.
Ue kunt tijdens de looptijd geen geld opnemen. Deze vorm van sparen is alleen geschikt als u geld voor langere tijd kunt missen.

Zakelijk sparen

Bedrijven en andere organisaties kunnen sparen via een zakelijke spaarrekening. Het saldo van de zakelijke spaarrekening is direct opvraagbaar, waardoor het geschikt is voor tijdelijke kasoverschotten.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op elke interessante vraag

Waarom zou ik niet rechtstreeks afsluiten?

Dat kan, maar levert niet altijd de beste resultaten op. Lang niet alle aanbieders zijn zelf online af te sluiten. Hierdoor loopt u mogelijk een beter aanbod mis. Het gekozen product met lage afsluitkosten kan hierdoor een hele dure optie blijken te zijn.

Onze kosten zijn aftrekbaar volgens de belastingsdienst, omdat we een financieel bemiddelaar zijn. Hierdoor kunt u via onze service in veel gevallen toch goedkoper uit zijn dan via alternatieve routes.

We helpen u graag met de aanvraag, zodat u tijd bespaart en het proces foutloos en snel verloopt.

Er geldt bij ons een niet-goed-geld-terug garantie. U kunt aanvragen binnen 14 dagen kosteloos annuleren.

Zijn jullie kosten aftrekbaar?

Ja, in de meeste gevallen kunt u deze aftrekken. Dit geldt niet voor iedere aanbieder of voor ieder type product (wel voor uitkerende lijfrentes via een bank of verzekeraar). We lichten dit graag verder aan u toe, en leggen graag uit hoe u de kosten kunt aftrekken.

Ik wil alleen een lijfrente uitkeren, en wil gewoon bij de bank klant worden, kan dat?

U wordt bij ons altijd volledig klant bij de bank of verzekeraar, hier gaan wij niet tussenin zitten. We bieden geen zogenaamde beheerrelatie, zoals tussenpersonen dit vaak doen. U heeft geen verdere verplichtingen of abonnementen, u kunt alleen één dienst bij ons afnemen. We werken ook vaak samen met klanten die al bij een tussenpersonen zitten, en vaak ook met tussenpersonen zelf.

Hoe start ik de uitkering?

Dit gaat via een proces in meerdere stappen. U kunt zelf de eerste stappen doorlopen op deze website. We helpen u graag bij iedere stap, en zorgen dat alles correct is. Pas als alles is geregeld, brengen we de kosten in rekening.

U kunt nooit zomaar direct vanuit uw huidige lijfrente/bankspaarrekening geld uitgekeerd krijgen. U zult het geld alleen via een nieuwe rekening kunnen ontvangen. De rekeningen zult u vervolgens aan elkaar moeten koppelen. Dit proces kan weken in beslag nemen.

Wat als de aanbieder failliet gaat?

Als u een uitkerende bankspaarrekening opent, geldt het depositogarantiestelsel van 100.000 euro per persoon per bank. Als u belegt, dan geldt een garantie tot 20.000 euro. Uiteraard vallen alle aanbieders onder strenge regelgeving en is de kans op faillissement erg klein.

Met wie kan ik contact opnemen?

Tijdens de aanvraag kunt u contact met ons opnemen. Na de aanvraag belt u meestal gewoon alleen nog met uw bank of verzekeraar. We blijven beschikbaar voor vragen omtrent de uitkering.